Skip to content

BTW teruggave

U kunt uw btw op de zonnestroom installatie terugvragen bij de belastingdienst. Als u dit door Niyata laat doen, heeft u geen administratieve lasten en hoeft u hier verder niet meer aan te denken.

U wordt door ons aangemeld bij de belastingdienst, wij doen de btw-aangifte en vragen voor u de btw-ontheffing aan. U bent natuurlijk ook vrij om de btw-teruggave zelf te regelen.

Energietransistie

De klimaattop in Parijs (COP21) eind december 2015 heeft een akkoord opgeleverd. Het is door velen toegejuicht als een zeer belangrijke stap naar het beperken van klimaatverandering. Het klinkt simpel, maar de praktijk is weerbarstig. Er zijn vele technische opties (de bouwstenen). Die moeten met elkaar worden verbonden tot een nieuw efficiënt en koolstofarm geheel.

Wat is de rol van NIYATA Energy in de energietransistie

NIYATA Energy is al meer dan 15 jaar (inter)nationaal een betrouwbaar partner op het gebied van duurzame energieoplossingen. Wij zijn ervan overtuigd dat zonne-energie een grote rol gaat spelen in het verduurzamen van onze energievoorziening.

Zonne-energie voor iedereen

NIYATA Energy maakt duurzame zonne-energie nu en de komende jaren voor iedereen een logische en een eenvoudig te nemen stap..

Met gecertificeerde installatieteams door heel Nederland en een intern opleidingscentrum geven wij de maatschappij altijd de best mogelijke oplossing.

Zo combineren wij bestaande producten zoals zonnepanelen en laadpalen als nieuwe innovatieve producent als infrarood verwarming.

Wij maken de overstap naar duurzaam wonen toegankelijk én laagdrempelig.

Duurzaam wonen, slim ontzorgen. NIYATA Energy.

Veelgestelde vragen

Kom ik in aanmerking voor BTW-zonnepanelen terugvragen?

Ja! Iedere particulier die zonnepanelen op zijn woning heeft laten monteren is in principe ondernemer voor de BTW, indien de energie ook wordt terug geleverd aan het net. De BTW op aanschaf en montage van de zonnepanelen kan de particuliere BTW-ondernemer daarom van de Belastingdienst terug vragen. Daarentegen moet de BTW over de levering van de energie aan het net afgedragen worden. Op deze site vindt u meer informatie over BTW en zonnepanelen, waar op gelet dient te worden en hoe de BTW terug gevraagd kan worden.

Hoe bereken je het BTW-Voordeel?

Voor de aanschaf en installatie van de zonnepanelen kan jij het gehele btw-bedrag terugvragen. Dit is bij een gemiddelde installatie ongeveer €750,-. Hoe we aan dit bedrag komen kunnen we je het beste uitleggen aan de hand van een berekening:

Stel, jij koopt een zonnepanelensysteem van €5.250 inclusief btw. Exclusief btw bedraagt de investering €5.250/1,21= € 4.338. Het totale btw-bedrag bedraagt €912. Voor deze installatie geldt een forfait van €65. Het forfait wordt op de eerste btw-aangifte verrekend met de terug te vragen btw.

Per saldo bedraagt de teruggaaf €912 – €65 = €847. De uiteindelijke netto-investering is €4.403.

Hoe ontzorgt NIYATA mij met de BTW-aanvraag?
  1. Jij ontvangt een NIYATA Energy factuur inclusief btw. Betaal deze factuur in zijn geheel, want dan kunnen wij starten met het terugvragen van de belasting.
  2. Machtig NIYATA Energy voor het regelen van de btw-teruggave van jouw zonnepanelen. Het machtigingsformulier ontvang je van jouw persoonlijke NIYATA Energy adviseur.
  3. Je wordt aangemeld als zondernemer (ondernemer zonder ondernemerschap).
  4. De Belastingdienst maakt een eenmalig btw-nummer aan.
  5. Er wordt ontheffing van administratieplicht aangevraagd waardoor je de opvolgende jaren geen aangifte meer hoeft te doen.
  6. Na 3 tot 6 maanden ontvang jij het door jouw betaalde btw-bedrag terug op jouw rekening.
team-4-150x150

Marc Esdoorn

Duurzaamheidsadviseur

Lever energie terug aan het net en bespaar maar liefst 21%!

Als zonnepaneelbezitter is het mogelijk om stroom terug te leveren aan het net. Hierdoor ziet de belastingdienst u als een klein energiebedrijf. Dit betekent dat u wordt gezien als ondernemer, hierdoor kunt u uw btw terugvragen. Dit betekent dat u tot 21% van op de aanschaf van uw zonnesysteem installatie bespaard!

BLIJF OP DE HOOGTE!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en lees elke week alles over de nieuwste projecten, bespaartips en acties.
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.