Skip to content

De Niyata Werkwijze

De eerste stap

Bent u bezig met het oriënteren naar duurzame oplossingen? Dan heeft u een verstandige keuze genomen, want u heeft net de eerste stap gezet om flink wat kosten te besparen! Uw woning zal zich aansluiten bij een duurzame Nederland met onze duurzame oplossingen. 

Bij Niyata Energy kunnen wij u op verschillende manier gemakkelijk een persoonlijk aanbod aanbieden. Zo kunt u via onze website het dakcheck invullen, dan zal een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met u opnemen. Op deze pagina vindt u het overzicht van onze werkwijze. Deze zullen we samen doorlopen vanaf de aanvraag tot zelf na de installatie. 

1-onze-werkwijze-pagina-module-4
Woning Bedrijfspand

Interesse in zonnepanelen? Jij bent goed bezig!

Vul hier je postcode + huisnummer in. Dan nemen we gelijk een kijkje op je dak

1-onze-werkwijze-question-pagina-module-2

1: Persoonlijk aanbod

Bij Niyata houden wij ons niet alleen bezig met het plaatsen van zonnepanelen. Wij vinden het ook belangrijk om onze klanten totaal te ontzorgen in andere duurzame oplossingen. Om deze reden zijn onze adviseurs zo getraind dat ze de klanten een compleet persoonlijk aanbod bieden afgestemd op hun eigen wensen. Hiernaast vinden wij de service en garanties ook erg belangrijk. Dit zorgt voor loyale maar vooral erg tevreden klanten! Het is ook mogelijk om compleet maatwerk te laten verrichten door ons. In het persoonlijk aanbod staan de kosten en de tijd die het nodig heeft om zichzelf terug te verdienen.

2: Akkoord

U bent super enthousiast over uw persoonlijke aanbieding en gaat akkoord op de offerte. Ten eerste willen wij u bedanken voor het kiezen van Niyata Energy! Wij zijn een van de enige in de markt die onze eigen teams met installateurs hebben. Om deze reden kunnen wij snel schakelen en snel uw duurzame oplossing installeren. Onze afdeling planning zal contact met u opnemen om samen een dag uit te kiezen dat voor u uitkomt voor de schouw (inspectie).

2-onze-werkwijze-question-pagina-module
3-onze-werkwijze-question-pagina-module

3: Schouw

Onze schouwer zal uw dak inspecteren. Door de schouw kunnen de monteurs later goed en snel hun werk doen. Tijdens de schouw kijkt de schouwer of uw meterkast geschikt is, of de legplan ook echt past op uw dak, naar de locatie van de omvormer en de route van uw kabels. Een schouw duurt normaal gesproken zo’n 60 minuten. Na het schouwen zal de schouwer het gehele installatieproces met u doornemen. Zo weet u wat u kan verwachten op de installatie dag. Na de schouw zal de afdeling planning nogmaals contact met u opnemen voor een installatie datum.

4: Installatie

De Niyata getrainde dak specialisten zullen om te beginnen de installatie met u bespreken wat vooraf met u in de schouw is besproken. Dit doen wij om ervoor te zorgen dat de installatie dag soepel en efficiënt verloopt. Daarna zullen de dak specialisten beginnen met het installeren van uw zonnepanelen op uw dak. Nadat de installatie klaar is, ruimen de specialisten hun eventuele rommel op en laten ze u zien hoe uw zonnesysteem eruitziet.

4-onze-werkwijze-question-pagina-module-3
2-my-niyata-app-2

5: Monitoring

Nadat uw nieuwe zonnesysteem geïnstalleerd is ontvangt u binnen vijf werkdagen via de mail uw inloggegevens voor uw app/monitoring. In deze mail staat ook hoe u de app kan downloaden. Zo heeft u voortaan live inzicht in de opbrengsten van uw zonnepanelen. Verder ontvangt u ook een mail van ons aangaande energieleveren.nl met een vragenlijst. Wij zullen u helpen bij het invullen van deze vragenlijst. Voor vragen over de app/montering en energieleveren.nl kunt u altijd terecht bij de klantenservice.

6: Besparen

Om te beginnen melden wij met plezier aan dat u recht heeft op een btw-teruggave nadat u het hele brutobedrag heeft betaald. Na de betaling ontvangt u een link van een portaal waarin u alleen uw facturen in hoeft te uploaden. Na het uploaden van uw facturen zult u uw btw terugkrijgen. Het besparen met uw nieuwe zonnesysteem zal vanaf de installatie dag beginnen, dus geniet ervan!

6-onze-werkwijze-question-pagina-module-3
7-onze-werkwijze-question-pagina-module-2

7: Factuur

Dit kunt u zien als het vaststellen van ons langdurige toekomstige samenwerking. Voor de schouw zal u 50% van de factuur gefactureerd worden en na de installatie het overige. We gaan samen werken voor een duurzaam toekomst!

8: Service

Het doel van zonnepanelen is om langdurig duurzaam energie op te wekken. Om deze reden hebben wij bij Niyata Energy de beste service. Mocht er iets misgaan dan kunt u altijd op ons rekenen. Onze adviseurs zullen uw vragen beantwoorden en zullen u met behulp van de monteurs verder helpen. Wilt u totaal ontzorgd worden en toekomstige extra kosten voorkomen kies dan voor Niyata Plus.

Als u verder nog vragen heeft zie ons pagina veelgestelde vragen. Anders kunt u altijd contact met ons opnemen via contact. Hieronder vindt u meer informatie over Niyata Plus voor totale ontzorging. 

8-onze-werkwijze-question-pagina-module-1
1-niyata-plus-logo

9: Niyata Plus

De Nederlandse markt voor zonnepanelen kent vele fabrikanten en installateurs. Helaas leveren ze niet allemaal dezelfde kwaliteit. Wij maken verbinding met uw omvormer en houden uw systeem zo 5 werkdagen in de gaten. Is er iets mis? Dan maken we direct een service-afspraak. Als installateur bieden wij 100% service. Altijd een nummer om te bellen, Inclusief materialen en voorrijkosten. U bent natuurlijk niet verplicht een servicecontract
af te sluiten. In dat geval zijn wij genoodzaakt om reparatiekosten te factureren. Echter helpen we eerst klanten met een Niyata Plus contract. Het kan dus zijn dat u zonder onderhoudscontract iets langer moet wachten voordat wij een monteur ter plekke hebben.