Skip to content

Infrarood Verwarming

1-infrarood-verwarming-module

Infrarood verwarming

Infrarood verwarming is een milieuvriendelijke substituut voor hoofdverwarming of als bijverwarming voor zowel nieuwbouw als oudere gebouwen. Infrarood warmte ontstaat door het uitzenden van elektromagnetische stralingen. Objecten, muren, vloeren, plafonds, mensen en dieren worden verwarmd door opname van deze stralingen en geven via stralingen deze warmte grotendeels terug. Om deze reden is deze type van verwarmen minder gevoelig in minder efficiënte bouwisolaties en huishoudens.

1-infrarood-verwarming-module
2-infrarood-verwarming-module

Haal het zonnetje in huis met infraroodpanelen

Heb je je ooit afgevraagd waarom je het niet koud hebt op een zonnige winterdag? Ondanks temperaturen onder het vriespunt? Dat is nou precies het principe van stralingswarmte. Als infraroodstraling onze huid raakt, geeft dit onmiddellijk een aangenaam warmtegevoel en wordt ook wel “stralingswarmte” genoemd. Infraroodverwarming is gebaseerd op het principe van zonnestraling. De warmtestraling verwarmt niet per se de lucht, maar het plafond, de muren, voorwerpen en de mensen die deze stralingen opnemen. Deze homogene opwarming van de ruimte zorgt voor een aangenaam klimaat. De omgeving slaat de warmte op en geeft deze af aan de ruimte.

infrarood paneel

Natuurlijk verwarmen met infraroodverwarming

Infraroodstralingen omringt ons elke dag, omdat het wordt uitgestraald door de zon. En het is eigenlijk een waar wonder van energie: de afstand tussen de zon en de aarde vermindert de infraroodstraling bijna zonder verlies. Uiteindelijk transformeert het in warmte zodra het aardoppervlak raakt. De infrarood panelen nemen dit natuurlijke principe over door de lange golf infrarood C-straling te genereren, vergelijkbaar met de straling van een ouderwetse houtkachel. Deze straling vereist geen lucht om warmte te transporteren, maar doordringt dit vrijwel zonder verlies en transformeert zichzelf in warmte, waarbij het vaste objecten zoals wanden en plafonds treft. Deze slaan de warmte op en geven deze gelijkmatig af aan hun omgeving. Dit biedt tot drie keer meer efficiëntie vergeleken met een conventionele verwarming, omdat de behuizing (wanden, ect) warmte tot drie keer zo effectief kan opslaan als dat lucht zou kunnen. Dit voorkomt ook schimmelgroei en verhoogt de relatieve vochtigheid in de kamer.

infrarood paneel

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning?

Bij Niyata houden wij ons niet alleen bezig met het plaatsen van zonnepanelen. Het is ook mogelijk om compleet maatwerk te laten verrichten door ons.

Wij stellen samen met u een plan op om aan al uw wensen te voldoen. In het advies staan de kosten en de tijd die het nodig heeft om zichzelf terug te verdienen.

4-infrarood-verwarming-module

Infrarood Vloerverwarming

Infrarood vloerverwarming is een alternatief van traditionele vloerverwarming. In tegenstelling tot de traditionele vloerverwarming zorgt de infrarood vloerverwarming niet alleen voor warme voeten, maar dat de gehele kamer warmer is! Hiernaast zorgt de infrarood vloerverwarming voor zekerheid en gelijkmatige temperatuur op ieder plek.

Geschikt voor alle zwevende vloeren zoals:

  • Laminaat
  • Parket
  • PVC
  • Vinyl
5-infrarood-verwarming-module

Meer comfort met vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming verwarmt een huis gelijkmatig, sneller en milieuvriendelijker dan radiatoren. De gasbesparing met vloerverwarming ontstaat niet alleen door de lagere temperatuur, maar ook doordat de thermostaat een paar graden lager kan. Dat komt doordat vloer- en wandverwarming constant warmte afgeeft in de vorm van aangename stralingswarmte. Dit zorgt ook voor minder tocht en meer comfort in huis.

Elektrische vloerverwarming met folie werkt heel goed in combinatie met een PVC-vloer of marmoleum, aangezien dit de warmte uit de vloer direct doorlaat naar de kamer. Bij een keuze voor laminaat, hout, of andere vaste vloerbedekking zal het verbruik iets hoger zijn.

Voordelen van elektrische vloerverwarming:

  • Aanschaf is voordeliger dan het infrezen van vloerverwarming
  • Verbruik veel beter te sturen door directe warmte
  • Op lange termijn voordeliger
5-infrarood-verwarming-module
6-infrarood-verwarming-module

Verwarming en isolatie in één systeem

Onze elektrische vloerverwarming maakt gebruik van 0,35 mm dunne verwarmingsfolie die u een ongekend comfortabele verwarming zal voorzien. In deze verwarmingsfolie wordt koolstofvezel vulling gebruikt als verwarmingselement, een composiet van koolstofvezel en koolstofpasta die op folie wordt aangebracht, zoals dit in de drukwerkindustrie toegepast wordt. Met dank aan deze speciaal toegepaste koolstofvezel vulling is de levensduur meet dan 30 jaar en hoeft u geen zorgen te maken over oververhitting.  Door een laag reflecterende isolatiefolie aan te brengen gaat geen warmte verloren. Door een magnesiumoxide plaat aan te brengen aan de bovenzijde ontstaat er een ideale constructie waarover ook een tegelvloer kan worden aangebracht. Dit is een composiet van koolstofvezel en koolstofpasta die op folie wordt aangebracht zoals dit in de drukwerk-industrie toegepast wordt. Met dank aan deze speciaal toegepaste koolstofvezel vulling is de levensduur verdriedubbeld (meer dan 30 jaar) en is plaatselijke oververhitting uitgesloten.

klantenvertellen-module-niyata-2
klantenvertellen-module-niyata-pointing-down-2

Benieuwd naar de ervaringen van onze klanten?

Bij Niyata vinden wij naast het ontzorgen de service en garanties erg belangrijk. Dit zorgt voor loyale maar vooral erg tevreden klanten!