Spring naar content

Infrarood verwarming

Infrarood verwarming

Met infrarood verwarming is een milieuvriendelijke technologie beschikbaar voor hoofdverwarming of als bijverwarming voor zowel nieuwbouw als oudere gebouwen. Infrarood warmte ontstaat als gevolg van het uitzenden van elektromagnetische straling. Objecten, muren, vloeren, plafonds, mensen en dieren worden verwarmd door opname van deze straling en geven via straling deze warmte grotendeels terug. Hierdoor is dit type van verwarmen minder gevoelig voor slechtere bouwisolatie..

Haal het zonnetje in huis met infraroodpanelen.

Heb je je ooit afgevraagd waarom je het niet koud hebt op een zonnige winterdag? Ondanks temperaturen onder het vriespunt?

Dat is nou precies het principe van stralingswarmte. Als infraroodstraling onze huid raakt, geeft dit onmiddellijk een aangenaam warmtegevoel en wordt daarom ook “stralingswarmte” genoemd.

Infraroodverwarming is gebaseerd op het principe van zonnestraling. De warmtestraling verwarmt niet primair de lucht maar het plafond, de muren, voorwerpen en de mensen nemen de stralingswarmte op zich.

Deze homogene opwarming van de ruimte zorgt voor een aangenaam klimaat. De omgeving slaat de warmte op en geeft deze af aan de ruimte.

Infrarood werking

Natuurlijk verwarmen met infraroodverwarming

infrarood paneel

Infraroodstraling omringt ons elke dag, omdat het wordt uitgestraald door de zon. En het is eigenlijk een waar wonder van energie: de afstand tussen de zon en de aarde vermindert de infraroodstraling bijna zonder verlies. Uiteindelijk transformeert het in warmte zodra het het aardoppervlak raakt.

De infrarood panelen nemen dit natuurlijke principe over door de langegolf infrarood C-straling te genereren, vergelijkbaar met de straling van een ouderwetse houtkachel. Deze straling vereist geen lucht om warmte te transporteren, maar doordringt deze vrijwel zonder verlies, transformeert zichzelf in warmte, waar het vaste objecten, wanden en plafonds treft. Deze slaan de warmte op en geven deze gelijkmatig aan hun omgeving. Dit gegeven biedt tot drie keer meer efficiëntie vergeleken met een conventionele verwarming, omdat de behuizing (wanden, ect) warmte tot drie keer zo effectief kan opslaan als de lucht zou kunnen. Dit voorkomt ook schimmelgroei en verhoogt de relatieve vochtigheid in de kamer.

Infrarood vloerverwarming

Infrarood vloerverwarming is een alternatief op traditionele vloerverwarming. In tegenstelling tot de traditionele vloerverwarming zorgt de infrarood vloerverwarming niet alleen voor warme voeten maar de gehele kamer is warmer! Hiernaast zorgt infrarood vloerverwarming voor zekerheid van gelijkmatige temperatuur op iedere plek.

Geschikt voor alle zwevende vloeren zoals:

 • Laminaat
 • Parket
 • PVC
 • Vinyl
vloerverwarming

Meer comfort met vloerverwarming.

Elektrische vloerverwarming verwarmt een goed geïsoleerd huis gelijkmatiger, constanter en milieuvriendelijker dan met radiatoren. De gasbesparing met vloerverwarming ontstaat niet alleen door de lagere temperatuur, maar ook doordat de thermostaat één of twee graden lager kan. Dat komt doordat vloer- en wandverwarming heel constant warmte afgeeft in de vorm van aangename stralingswarmte. Dit zorgt ook voor minder tocht en meer comfort in huis.

Elektrische vloerverwarming met folie werkt heel goed in combinatie met een PVC-vloer of marmoleum, aangezien dit de warmte uit de vloer direct doorlaat naar de kamer. Bij een keuze voor laminaat, hout, of andere vaste vloerbedekking zal het verbruik iets hoger zijn.

Voordelen van elektrische vloerverwarming:

 • Aanschaf is voordeliger dan het infrezen van vloerverwarming
 • Verbruik veel beter te sturen door directe warmte
 • Op lange termijn voordeliger

Verwarming en isolatie in één systeem.

Onze elektrische vloerverwarming maakt gebruik van 0,35 mm dunne verwarmingsfolie die in een ongekend comfortabele verwarming voorziet. In deze verwarmingsfolie wordt koolstofvezel vulling gebruikt als verwarmingselement, een composiet van koolstofvezel en koolstofpasta welke op folie wordt aangebracht zoals dit in de drukwerkindustrie toegepast wordt. Met dank aan deze speciaal toegepaste koolstofvezel vulling is de levensduur meer dan 30 jaar en is oververhitting uitgesloten.

Door een laag reflecterende isolatiefolie aan te brengen gaat geen warmte verloren. Door een magnesiumoxide plaat aan te brengen aan de bovenzijde ontstaat er een ideale constructie waarover ook een tegelvloer kan worden aangebracht.

Dit is een composiet van koolstofvezel en koolstofpasta welke op folie wordt aangebracht zoals dit in de drukwerk-industrie toegepast wordt. Met dank aan deze speciaal toegepaste koolstofvezel vulling is de levensduur verdriedubbeld (meer dan 30 jaar) en is plaatselijke oververhitting uitgesloten.

Infrarood-vloerverwarming-768x512
andrew-mead-r_X4YHAlBPo-unsplash

Voordelen vloerverwarming.

 • Minder energieverbruik
 • Prettige omgevingswarmte
 • Geen radiatoren meer nodig
 • Geen koude voeten meer

Benieuwd naar de ervaringen van onze klanten?

Bij Niyata vinden wij naast het ontzorgen de service en garanties erg belangrijk. Dit zorgt voor loyale maar vooral erg tevreden klanten!