Skip to content

Infrarood vloerverwarming

Infrarood vloerverwarming

Infrarood vloerverwarming is een alternatief op traditionele vloerverwarming. In tegenstelling tot de traditionele vloerverwarming zorgt de infrarood vloerverwarming niet alleen voor warme voeten maar de gehele kamer is warmer! Hiernaast zorgt infrarood vloerverwarming voor zekerheid van gelijkmatige temperatuur op iedere plek.

Geschikt voor alle zwevende vloeren zoals:

 • Laminaat
 • Parket
 • PVC
 • Vinyl

Meer comfort met vloerverwarming.

Elektrische vloerverwarming verwarmt een goed geïsoleerd huis gelijkmatiger, constanter en milieuvriendelijker dan met radiatoren. De gasbesparing met vloerverwarming ontstaat niet alleen door de lagere temperatuur, maar ook doordat de thermostaat één of twee graden lager kan. Dat komt doordat vloer- en wandverwarming heel constant warmte afgeeft in de vorm van aangename stralingswarmte. Dit zorgt ook voor minder tocht en meer comfort in huis.

Elektrische vloerverwarming met folie werkt heel goed in combinatie met een PVC-vloer of marmoleum, aangezien dit de warmte uit de vloer direct doorlaat naar de kamer. Bij een keuze voor laminaat, hout, of andere vaste vloerbedekking zal het verbruik iets hoger zijn.

Voordelen van elektrische vloerverwarming:

 • Aanschaf is voordeliger dan het infrezen van vloerverwarming
 • Verbruik veel beter te sturen door directe warmte
 • Op lange termijn voordeliger
vloerverwarming
andrew-mead-r_X4YHAlBPo-unsplash

Meer comfort met vloerverwarming.

 • Minder energieverbruik
 • Prettige omgevingswarmte
 • Geen radiatoren meer nodig
 • Geen koude voeten meer

Verwarming en isolatie in één systeem.

Onze elektrische vloerverwarming maakt gebruik van 0,35 mm dunne verwarmingsfolie die in een ongekend comfortabele verwarming voorziet. In deze verwarmingsfolie wordt koolstofvezel vulling gebruikt als verwarmingselement, een composiet van koolstofvezel en koolstofpasta welke op folie wordt aangebracht zoals dit in de drukwerkindustrie toegepast wordt. Met dank aan deze speciaal toegepaste koolstofvezel vulling is de levensduur meer dan 30 jaar en is oververhitting uitgesloten.

Door een laag reflecterende isolatiefolie aan te brengen gaat geen warmte verloren. Door een magnesiumoxide plaat aan te brengen aan de bovenzijde ontstaat er een ideale constructie waarover ook een tegelvloer kan worden aangebracht.

Dit is een composiet van koolstofvezel en koolstofpasta welke op folie wordt aangebracht zoals dit in de drukwerk-industrie toegepast wordt. Met dank aan deze speciaal toegepaste koolstofvezel vulling is de levensduur verdriedubbeld (meer dan 30 jaar) en is plaatselijke oververhitting uitgesloten.

Infrarood-vloerverwarming-768x512

Benieuwd naar de ervaringen van onze klanten?

Bij Niyata vinden wij naast het ontzorgen de service en garanties erg belangrijk. Dit zorgt voor loyale maar vooral erg tevreden klanten!