Skip to content

Leestijd: 1 minuut

12 January 2024

NIYATA ENERGY is met trots genomineerd voor de Techniek Inclusief Award 2024!

Niyata-Energy-Intern-2

Deel dit artikel met je vrienden!

De genomineerden die meedingen naar de Techniek Inclusief Award 2024 zijn bekend. In de categorie MKB nemen NIYATA Energy, Nijhof Groep en Preworxs het tegen elkaar op. En in de categorie Groot meten Breman Installatiegroep, Hollander Techniek en Unica zich met elkaar. Deze bedrijven hebben elk een eigen aanpak ter bevordering van een inclusieve organisatie en divers personeelsbestand. Wie met de felbegeerde prijs naar huis gaat, wordt bekendgemaakt tijdens de VSK beurs op 7 februari 2024.

Diversiteit en inclusie verhogen de werksfeer, verbeteren de samenwerking, zorgen voor behoud van personeel en vergroten de aantrekkelijkheid van bedrijven. Kortom: met een divers personeelsbestand is je bedrijf klaar voor de toekomst! Techniek Nederland, Wij Techniek en SER Diversiteit in Bedrijf en de Goldschmeding Foundation zoeken de beste praktijkvoorbeelden van diversiteit en inclusie binnen bedrijven in de installatiebranche. De sterke punten van de genomineerden op een rij.

Categorie MKB

Niyata Energy
De Niyata Academy biedt versterkende leer-werktrajecten voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hierdoor is het personeelsbestand divers, met mannen, vrouwen van verschillende etnische achtergronden. Dit vergroot niet alleen de loyaliteit van teamleden, maar versterkt ook de prestaties van Niyata Energy.

Nijhof Groep
De Salland Tech Academy leidt zij-instromers, anderstaligen, vrouwen in de techniek en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op voor de installatiebranche. Nijhof Groep werkt hierin samen met het onderwijs (van basisschool tot en met wetenschappelijk onderwijs), de brancheorganisatie en regionale installatiebedrijven.

Preworxs
Preworxs kijkt welke taken potentiële medewerkers uit kunnen voeren en past daar functies op aan. Op deze manier weet het Zeeuwse bedrijf een bredere doelgroep aan te trekken en aan zich binden.

Categorie Groot

Breman Installatiegroep
Met de interne netwerkgroep Diversiteit & Inclusie zet Breman Installatiegroep dit thema op de kaart, maakt het bespreekbaar en onderneemt actie. Het netwerk zorgt dat alle lagen in de organisatie actief zijn en blijven rondom diversiteit en inclusie. Het inspireert en motiveert collega’s om een bijdrage te leveren zodat iedereen zich welkom voelt binnen Breman.

Hollander Techniek
Hollander Techniek inventariseert interne activiteiten vanuit de Sustainable Development Goals (SDG’s of Duurzame Ontwikkelings doelstellingen voor een duurzame toekomst). Een werkgroep adviseert over verbeteringen. Coaches helpen medewerkers met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. Het resultaat? Meer vrouwelijke monteurs in opleiding, twee vrouwen in de Raad van Advies en een kwart van het operationele management is vrouw.

Unica
Unica wil het aantal vrouwen binnen het bedrijf in 2025 verdubbelen met Unique. Dit is een platform binnen Unica dat een netwerkfunctie, mentorprogramma voor vrouwen en exclusieve workshops en trainingen aanbiedt. Het medewerkerstevredenheidsonderzoek monitort veiligheid en inclusiviteit en scoort de afgelopen 2 jaar hoger dan een 8. Hierbij is geen verschil tussen hoe mannen en vrouwen veiligheid en inclusiviteit ervaren.

De jury

De deskundige jury kiest tijdens de uitreiking de winnaars. Tanja Loeff-Hagenman, Sahar Yadegari en Seyit Yeyden beoordelen welke activiteiten het meest vernieuwend effectief, duurzaam zijn en door andere ondernemers over te nemen zijn.

Tanja Loeff-Hageman
Tanja Loeff-Hageman is vicevoorzitter van Techniek Nederland. Ze zet zich in om meer jongeren en zij-instromers te enthousiasmeren voor een carrière in de techniek. Naast haar rol als vicevoorzitter is Tanja directeur van Tibo-Veen B.V., een innovatief installatiebedrijf met circa 100 toegewijde medewerkers en een eigen bedrijfsschool genaamd de Tibo-Academy. Zij is dagelijks bezig met diversiteit en Tibo-Veen is uitgeroepen tot één van Brabants Besten in het kader van sociaal innovatief werkgeverschap

Sahar Yadegari
Sahar Yadegari is directeur-bestuurder van VHTO, het expertisecentrum voor genderdiversiteit in bèta, techniek en IT. Met grote toewijding zet Sahar zich, binnen en buiten VHTO, in voor het vergroten van de betrokkenheid van meisjes en vrouwen in deze technische vakgebieden.

Seyit Yeyden
Als Managing Partner biedt Seyit Yeyden met de Beroepentuin een innovatief leer-werkconcept voor de Energietransitie, waar werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt in 2 tot 4 maanden worden opgeleid voor banen in technische- en zorgsector. Daarnaast richt Seyit zich als directeur van Nextworker op diversiteit & inclusie door bedrijven en divers talent met elkaar te verbinden.

Bron: Techniek Nederland (8 januari 2024)