Skip to content

Leestijd: 1 minuut

28 February 2018

NIYATA Academy: Samenwerking SPW en Niyata RE – Statushouders gaan zonnepanelen plaatsen door heel Nederland

SPWNyata715

Deel dit artikel met je vrienden!

Servicepunt Werk (SPW) en Niyata Renewable Energy hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Als onderdeel hiervan gaan statushouders zonnepanelen installeren.

SPW stelt 33 kandidaten voor, waaronder een groot aantal statushouders (red. vluchtelingen met een verblijfsvergunning). De kandidaten zullen door het hele land zonnepanelen gaan plaatsen.

Niyata is gespecialiseerd op het gebied van duurzame energieoplossingen en vastgoedontwikkeling. ‘De kennis en ervaring die wij als organisatie hebben opgebouwd, zetten wij in om statushouders op te leiden en te begeleiden tot volwaardig elektro- of montagemonteur’, vertelt Dursun Kilic, directeur van Niyata.

‘Kandidaten worden tijdens de opleiding ook begeleid in het halen van hun VCA’, vult Fatma Topgume, projectadviseur statushouders bij SPW, aan. ‘De opleiding bestaat uit 1 dag school en 4 dagen stage gedurende 8 weken. Hierna doen ze 2 maanden werkervaring op en krijgen ze na goed functioneren een arbeidsovereenkomst.’ De opleiding wordt deels gefinancierd door participatiegelden.

Meer weten over de opleidingen? Voel je dan vrij om contact op te nemen!
Tel: 084 – 867 1060
Mail: Info@niyata.nl

Bron SolarMagazine