Spring naar content

Subsidieaanvraag

Zakelijke subsidies

Milieu-investeringsaftrek (MIA), met deze subsidie kunt u tot 36% van het investeringsbedrag in mindering brengen op uw fiscale winst. Het percentage van de aftrek hangt af van de milieueffecten en de gangbaarheid van de installatie.

Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL), met deze subsidie kunt u uw investering op een willekeurig moment afschrijven. Voor investeringen na 2011 is de willekeurige afschrijvingen beperkt tot 75%. Door sneller afschrijven vermindert u uw fiscale winst en betaal je dat jaar dus minder belasting.

Energie-investeringsaftrek (EAI), is voor iedereen die geïnvesteerd heeft in nieuwe bedrijfsmiddelen die zijn erkend als energie-investeringen. Naast de afschrijving mag u van deze investering een extra bedrag aftrekken van de winst. Voor 2020 is dit 45%. Om aanspraak te mogen maken op de EAI moet er een minimale investering van 2500 euro zijn.

U kunt deze twee bovenstaande subsidies niet combineren, u zult moeten uitzoeken welke regeling in uw geval het meeste voordeel oplevert.

Stimulering duurzame energieproductie (SDE)

Deze subsidie heeft de overheid beschikbaar gesteld met als doel om ervoor te zorgen dat 14% van de energie in 2020 duurzaam is.

In 2019 is er 10 miljard euro beschikbaar gesteld en bedrijven kunnen in 2 aanvraagrondes per jaar subsidie aanvragen. Voor deze SDE-subsidie gelden een aantal belangrijke voorwaarden:

  • 1 Als bedrijf moet er een grootverbruikersaansluiting zijn van meer dan 3x 80 Ampère.
  • 2 De zonnestroominstallatie moet minimaal 15kWp omvatten. Dit staat gelijk aan +- 55 zonnepanelen.
  • 3 De dakconstructie moet kwalitatief goed in elkaar zitten.
Zonnepanelen Niyata Hogir

Hogir Nayir

Duurzaamheidsadviseur

Benieuwd naar uw mogelijkheden?

Bij Niyata houden wij ons niet alleen bezig met het plaatsen van zonnepanelen. Het is ook mogelijk om compleet maatwerk te laten verrichten door ons.

Wij stellen samen met u een plan op om aan al uw wensen te voldoen. In het advies staan de kosten en de tijd die het nodig heeft om zichzelf terug te verdienen.

BLIJF OP DE HOOGTE!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en lees elke week alles over de nieuwste projecten, bespaartips en acties.
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.