Skip to content

Subsidieaanvraag

Wilt u een woning verduurzamen? Er zijn verschillende manieren om energie te besparen afhankelijk van uw situatie. Voor woningeigenaren is er bijvoorbeeld de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Hiermee vraagt u subsidie aan voor bijvoorbeeld isolatiemaatregelen of een warmtepomp. Voor verhuurders, woningcorporaties en VvE’s zijn er andere mogelijkheden. Ontdek hoe u financiering kunt krijgen, waar u aan moet voldoen en waar u meer advies kunt krijgen.

Bent u eigenaar van een koopwoning en is deze woning uw hoofdverblijf of wordt deze uw hoofdverblijf direct na renovatie? Dan kunt u gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Dat kan met een investering in een (hybride) warmtepomp, zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet en met 5 typen isolatiemaatregelen.

1-subsidieaanvraag-module-niyata

***Voorkom teleurstellingen

Dit is geen subsidie voor:

Nieuwbouw

Airco (ook wel lucht-lucht warmtepomp)

Uitbreiding van een woning (uitbouw)

2-subsidieaanvraag-module-niyata

In januari 2023 kunt u als woningeigenaar ook subsidie aanvragen voor één isolatiemaatregel. De exacte datum voor aanvragen volgt nog. Die maatregel mag wel al vanaf 2 april 2022 zijn aangebracht. U krijgt ongeveer tot 15% van de kosten aan subsidie voor het nemen van die isolatiemaatregel. Het percentage is een inschatting, de precieze subsidiebedragen worden pas bekend wanneer u ze aanvraagt.

Zakelijke subsidies

Milieu-investeringsaftrek (MIA), met deze subsidie kunt u tot 36% van het investeringsbedrag in mindering brengen op uw fiscale winst. Het percentage van de aftrek hangt af van de milieueffecten en de gangbaarheid van de installatie.

Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL), met deze subsidie kunt u uw investering op een willekeurig moment afschrijven. Voor investeringen na 2011 is de willekeurige afschrijvingen beperkt tot 75%. Door sneller afschrijven vermindert u uw fiscale winst en betaal je dat jaar dus minder belasting.

Energie-investeringsaftrek (EAI), is voor iedereen die geïnvesteerd heeft in nieuwe bedrijfsmiddelen die zijn erkend als energie-investeringen. Naast de afschrijving mag u van deze investering een extra bedrag aftrekken van de winst. Voor 2020 is dit 45%. Om aanspraak te mogen maken op de EAI moet er een minimale investering van 2500 euro zijn.

U kunt deze twee bovenstaande subsidies niet combineren, u zult moeten uitzoeken welke regeling in uw geval het meeste voordeel oplevert.

Stimulering duurzame energieproductie (SDE)

Deze subsidie heeft de overheid beschikbaar gesteld met als doel om ervoor te zorgen dat 14% van de energie in 2020 duurzaam is.

In 2019 is er 10 miljard euro beschikbaar gesteld en bedrijven kunnen in 2 aanvraagrondes per jaar subsidie aanvragen. Voor deze SDE-subsidie gelden een aantal belangrijke voorwaarden:

  • 1 Als bedrijf moet er een grootverbruikersaansluiting zijn van meer dan 3x 80 Ampère.
  • 2 De zonnestroominstallatie moet minimaal 15kWp omvatten. Dit staat gelijk aan +- 55 zonnepanelen.
  • 3 De dakconstructie moet kwalitatief goed in elkaar zitten.
1-subsidieaanvraag-zonnepanelen-niyata-module-2
1-vacatures-niyata-energy-web-3

NIYATA Energy

Duurzaamheidsadviseur

Benieuwd naar uw mogelijkheden?

Bij Niyata houden wij ons niet alleen bezig met het plaatsen van zonnepanelen. Het is ook mogelijk om compleet maatwerk te laten verrichten door ons.

Wij stellen samen met u een plan op om aan al uw wensen te voldoen. In het advies staan de kosten en de tijd die het nodig heeft om zichzelf terug te verdienen.