Skip to content

Leestijd: 1 minuut

17 June 2015

NIYATA Buildings: Bouw Westermoskee na twintig jaar voltooid

Westermoskee, Amsterdam, Nederland, 21 juli 2015..De Westermoskee is een van de meest ambitieuze en prestigieuze moskeebouwprojecten van ons land, de Ottomaanse moskee heeft een oppervlakte van 800 vierkante meter, daar kunnen maximaal 780 moslims terecht om te bidden. De minaret steekt met een hoogte van 42 meter ruim uit boven de omliggende woonblokken..De Moskee zal naar verwachting in september openen..foto: Marco van Middelkoop/Aerophoto-SchipholDeel dit artikel met je vrienden!

Amsterdam –  Bouw Westermoskee na twintig jaar voltooid

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar de bouw van de Westermoskee in Amsterdam-West is na twintig jaar voltooid. De Turkse moskeevereniging Aya Sofia ontving woensdagavond officieel de sleutel van de grootste islamitische gebedsruimte van de hoofdstad.
Nu de bouw gereed is, gaat het moskeebestuur aan de slag met de inrichting en de afwerking aan de binnenkant. Over een paar maanden moet de opening plaatsvinden van de Westermoskee, die opvalt door de enorme 25 meter hoge koepel en de 42 meter hoge minaret.

Conflicten
In 2013 ging de eerste paal de grond in van het gebedshuis. De jaren daarvoor kenmerkten zich door talloze rechtszaken en geruzie over de moskee. Verscheidene conflicten met onder meer de gemeente en woningcorporatie Stadgenoot frustreerden het bouwproces jarenlang. Ook raakten voormalige bestuurders van Aya Sofia in opspraak.

Bron: Ad.nl