Skip to content

Leestijd: 1 minuut

19 August 2020

Vluchtelingenwerk Nederland en NIYATA Academy werken samen!

WhatsApp Image 2020-08-19 at 10.01.22

Deel dit artikel met je vrienden!

Vianen – Vluchtelingenwerk Nederland begeleidt personen die terug moeten keren naar hun land van herkomst omdat ze zijn uitgeprocedeerd. Uitgeprocedeerde asielzoekers hebben vaak te maken met emotionele en praktische problemen, die terugkeer naar het land van herkomst belemmeren. Uit de praktijk blijkt dat geschoolde terugkeerders meer kans hebben tot een duurzame terugkeer.

Opleidingstrajecten voor terugkeerders

NIYATA Academy (onderdeel van NIYATA Energy) biedt in samenwerking met Vluchtelingenwerk Nederland opleidingstrajecten aan voor terugkeerders. ‘’Het zou mooi zijn als we terugkeerders de kans kunnen geven om in deze branche opgeleid te worden. Zo kunnen zij met een goed gevulde professionele rugzak terugkeren naar het land van herkomst.’’ – aldus Vluchtelingenwerk Nederland.

Meer dan 300 personen opgeleid tot elektro- en montagemonteur zonnepanelen.

NIYATA Academy heeft bewezen een volwaardig opleidingscentrum te zijn voor iedereen. Als een van de eerste installatiebedrijven in Nederland levert NIYATA Academy de volwaardige opleiding tot Monteur Zonnepanelen. De afgelopen jaren zijn er al circa 300 personen opgeleid tot volwaardig elektro- en montagemonteur zonnepanelen.

Op 19-08-2020 is de eerste groep van start gegaan.