Skip to content

Warmtepompboilers

1-warmtepompboiler-module

Voordelen

Met een warmtepompboiler haalt u een duurzame en eenvoudig te installeren warmwatervoorziening in huis. Warmtepompboilers zijn ruim drie keer efficiënter dan een normale elektrische boiler. Verder zijn warmtepompboilers goed te combineren met zonnepanelen voor elektra en cv-systemen voor na verwarming. Mensen denken dat warmtepompboilers niet geschikt zijn voor huishoudens met hoge warmwaterbehoeftes, echter is dat niet zo. Warmtepompboilers zijn uitermate geschikt voor huishoudens met hoge warmtewaterbehoeftes. Als laatst zijn warmtepompboilers erg kosteneffectief in aanschaf en verbruik.

1-warmtepompboiler-module

Onze Warmtepompboiler

Dankzij een samenwerking tussen Niyata Energy en Inventum installeren wij van Niyata Energy nu ook warmtepompboilers! Met onze warmtepompboilers worden woningen 24 uur per dag geventileerd, dus er wordt continu warmte teruggewonnen en efficiënt hergebruikt. Bovendien draagt ventileren ook bij aan een gezond binnenklimaat. In een hybride situatie wordt de warmtepompboiler naast de cv-ketel gehangen. Tijdens het nachttarief produceren onze warmtepompboilers warm water tot 62°C. Het is mogelijk om met behulp van een elektrisch element het water op te warmen naar 85°C. Dit maakt deze boiler daardoor maar liefst 3 keer zuiniger dan een elektrische boiler.

1-warmtepompboiler-module

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning?

Bij Niyata houden wij ons niet alleen bezig met het plaatsen van zonnepanelen. Het is ook mogelijk om compleet maatwerk te laten verrichten door ons.

Wij stellen samen met u een plan op om aan al uw wensen te voldoen. In het advies staan de kosten en de tijd die het nodig heeft om zichzelf terug te verdienen.

3-warmtepompboiler-module

De Inventum-warmtepompboiler

De Inventum warmtepompboilers bestaan uit verschillende maten: 100, 150 of 180 liter. Deze warmtepompboilers zorgen voor warm tapwater en ventileert daarnaast de woning. Door de verschillende inhoudsmaten van de boiler is deze warmtepompboiler flexibel uit te breiden in capaciteit.

4-warmtepompboiler-module

Werking warmtepompboiler

Een warmtepompboiler van Inventum werkt op de afgezogen ventilatielucht uit de woning. Via afzuigventielen in de keuken, toilet en badkamer wordt vervuilde en vochtige lucht afgezogen door een mechanische ventilatie box (MV-box). De ventilatiewarmtepomp vervangt de mechanische ventilatie box en wint de warmte uit de vervuilde afgezogen lucht terug. De energie uit de afgezogen, warme lucht wordt gebruikt om het water te verwarmen tot maximaal 60°C, om dit vervolgens weer te gebruiken voor het verwarmingssysteem of voor warm tapwater. 

4-warmtepompboiler-module
klantenvertellen-module-niyata

Benieuwd naar de ervaringen van onze klanten?

Bij Niyata vinden wij naast het ontzorgen de service en garanties erg belangrijk. Dit zorgt voor loyale maar vooral erg tevreden klanten!