Niyata Buildings werkt samen met partijen en is leverancier van biogasinstallaties, zowel op boerderijschaal als voor industrieel afval. In een vergistingsinstallatie wordt organisch materiaal omgezet in biogas. Dit biogas wordt verstookt in een warmte/krachtinstallatie en omgezet in elektriciteit en warmte.

Niyata Buildings levert twee type biogasinstallaties:

  • Betonnen mestvergisters met geïntegreerde gasopslag en gasbehandeling.
  • Industriële vergisters (staal) met separate gasopslag en gasbehandeling.

Beide type installaties worden afgewerkt met damwandprofiel of met elke andere door de klant gewenste afwerking. Afhankelijk van de samenstelling van het materiaal kan Niyata Buildings adviseren welke installatie het meest geschikt is.

 

 

Vrijwel alle organische materialen kunnen vergist worden in een biogasinstallatie. Het bekendst is mestvergisting. Mest biedt een optimaal leefmilieu voor vergistingsbacteriën. Vanwege de goede vergistingseigenschappen van mest worden andere organische reststromen vaak samen vergist met mest. Dit wordt co-vergisting genoemd. Door co-vergisting van mest met organische reststromen kan de biogasproductie en daardoor de rentabiliteit van de installatie aanzienlijk verhoogd worden.